Web analytics is het genereren van website statistieken en het analyseren van bezoekersgedrag. Ik heb de belangrijkste voordelen van web analytics toegelicht.


Het is intressant voor elk bedrijf om wat met web-analyse te doen. Data-analyse leidt tot verbeterde stromingen naar en op de site en meer omzet, winst. In termen van een sterke internet aanwezigheid van uw website, is er een tool die je zou kunnen gebruiken om de benodigde gegevens die u nodig hebt om uw site te promoten en te optimaliseren te verzamelen.

Google Analytics

Web analytics is nodig voor het verkrijgen van stabiele populariteit van websites, blogs en portals. Het wordt gebruikt om trends in de markt te analyseren en wegen naar de website te identificeren. Het wordt ook gebruikt om het gedrag van website gebruikers te bepalen. Het is een geweldig hulpmiddel om je website en bezoekers of voorkeuren van gebruikers, in termen van de site functies te bepalen. Hier zijn de voordelen van web analytics.

Nummer 1: Het helpt bij het bewaken van uw bezoekers en gebruikers


Met webanalytics, kom je te weten hoe lang uw bezoeker blijft op uw site, wie ze zijn en waar ze vandaan kwamen (geografisch). Je zult in staat zijn om hun clickstream, de zoekwoorden die ze gebruiken, en hoe ze op uw website (referrer pagina's, zoekmachines, etc) komen achterhalen. Je zou kunnen bepalen hoe vaak een gebruiker of een bezoeker terug naar uw website komt en welke pagina's het meest werden bezocht.

In feite zou een webanalytics tool vertellen hoe de website wordt gebruikt tot in details. Het geeft de nationaliteit van uw bezoeker en de taal die men spreekt. Er kan zelfs gesproken worden over de stad van herkomst. Uiteraard zal het vertellen welk IP-adres wordt gebruikt voor toegang. Verdere analyse zal aantonen of uw bezoekers er waren om daadwerkelijk uw site te lezen of zich alleen nog orienteren. Bezoekersaantallen per dag , week en maand geven een snel beeld.

Nummer 2: Het kan u helpen bij het optimaliseren van uw website


Zodra u zorgvuldig bestudeerd heeft wat de acties van uw bezoekers of web-gebruikers zijn, ben je in staat zijn om de website te optimaliseren. Je zal ook ideeën en inzichten krijgen over de dingen die moeten veranderen aan aspecten van uw website die meer een beroep zullen doen op uw markt en doelgroep. Je zal weten welke pagina's het meest bekeken worden. Je zal in staat zijn om bepaalde aspecten van uw website die verbetering of aanpassingen nodig hebben aan te passen. U kunt dan technische en gebruikers problemen oplossen of verbeteren, beter stroomlijnen van sitenavigatie en bezoekers stromingen met als doel een betere gebruikerservaring.

Nummer 3: Het kan u helpen bij het formuleren van een verkoop-en internet-marketingplan

Web analytics is in staat om te helpen bij de voorbereiding van een internet-marketingplan en manier van handelen. Het plan zal effectiever zijn omdat je plan zou wordt gebaseerd op de werkelijke feiten en niet op gissingen of waarschijnlijk- heden. Je zal in staat zijn om echt te weten wat de markt, de doelgroep, de klant wil. Door het volgen van de items die hoog werden bekeken, zal je weten welke producten de hoogste respons ontvangen. Je zal alle marketingacties op internet kunnen volgen en prestaties inzichtelijk kunnen maken. Je zal in staat zijn om meer klanten te krijgen, maar ook sturen en uw klanten geïnteresseerd te houden.

Starten met Analytics is heel simpel

  • Maak een account aan bij Google Analytics
  • Voeg de code toe zie deze video
  • Laat de site data genereren en log na 1-2 dagen opnieuw in.

Meer informatie of inzichten nodig?

naam :
Telefoonnummer
E-mail adres
Uw vraag
Neem contact op.
* verplichte veldenBedankt!

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op.

Sluit dit vensterEasyCreators onderscheidt zich door internet marketing diensten aan te vullen. Veel marketing buro's willen het overnemen van de ondernemer, maar vooral ZZPers willen vaak ook zelf (delen) doen.Meer over ons?

about
our work
manifesto

Praten met ons?

Bel: 0570 517069

Niet zo'n prater? mail ons:
info @ easycreators.nl

Blijf in contact!

Blijf op de hoogte van de veranderingen in ons vak!