Hoe koppel ik analytics aan mijn Adwords account (Google)

Voordat je je account koppelt, moet je controleren of je hetzelfde e-mailadres van uw Google Account gebruikt voor uw Analytics- en AdWords-account en of het e-mailadres voor aanmelding bij AdWords beheerderstoegang heeft tot het Google Analytics-account.

Als je niet hetzelfde Google-account gebruikt, voeg je eenvoudig je AdWords-gebruikersnaam als een accountbeheerder toe aan je Google Analytics-account.

Om je Google AdWords- en Google Analytics-account te koppelen, voert je onderstaande stappen uit.

Voer onderstaande stappen uit om uw AdWords- en Google Analytics-account te koppelen:

  1. Meld u aan bij uw AdWords-account op https://adwords.google.nl.
  2. Selecteer het tabblad Rapportage en klik op Google Analytics.
  3. Als je nog geen Google Analytics-account hebt, klikt je op de knop Doorgaan om te registreren voor een account.
  4. Als je al een Google Analytics-account hebt, selecteer je Ik heb al een Google Analytics-account.
  5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Bestaand Google Analytics-account de naam van het Google Analytics-account waarnaar je een koppeling wilt maken. Wordt deze niet weergegeven? Dan moet je AdWords-gebruikersnaam als een accountbeheerder toegevoegd worden aan het Google Analytics-account ( Meer informatie).
  6. Laat de selectievakjes op deze pagina aangevinkt, tenzij je zeker weet dat je autocodering en het importeren van kostengegevens wilt uitschakelen.
  7. Klik op Account koppelen.

Dat is alles. De twee accounts zijn nu gekoppeld. Als je ervoor gekozen hebt om autocodering ingeschakeld te laten, worden AdWords-links automatisch door Google Analytics gecodeerd voor gedetailleerde rapporten voor het bijhouden van campagnes. Daarnaast worden de kostengegevens uit AdWords-campagnes geïmporteerd voor ROI-berekeningen, zodat je de AdWords-gegevens kunt bekijken in Google Analytics.

Neem contact op.
* verplichte veldenBedankt!

Bedankt voor uw bericht. We nemen spoedig contact met u op.

Sluit dit vensterEasyCreators onderscheidt zich door internet marketing diensten aan te vullen. Veel marketing buro's willen het overnemen van de ondernemer, maar vooral ZZPers willen vaak ook zelf (delen) doen.Meer over ons?

about
our work
manifesto

Praten met ons?

Bel: 0570 517069

Niet zo'n prater? mail ons:
info @ easycreators.nl

Blijf in contact!

Blijf op de hoogte van de veranderingen in ons vak!